Rolling Challenge

tapahtuma peruutettu tältä vuodelta

Rolling Challenge on kajakkipyörähdysten koulutustapahtuma ja kilpailu. Koulutusosio on lauantaina ja kilpailu sunnuntaina aamupäivästä.

Koulutus tapahtuu eri tasoryhmissä osaavien kouluttajien johdolla. Itse kilpailuun voi osallistua myös ilman koulutusosiota. Kilpailulista käsittää 27 erilaista pyörähdystä.

Grönlannin Inuiitit kehittivät lukuisia erilaisia pyörähdyksiä, joilla kaatuneen kajakin sai nopeasti takaisin pystyyn ja melonta saattoi taas jatkua. Arktisissa olosuhteissa melottaessa ja metsästettäessä oli elintärkeää osata erilaisia pyörähdyksiä riippumatta siitä, missä ja miten meloja sattui kaatumaan. Kädessään hänellä saattoi olla rikkoontunut mela tai harppuunan heittokeppi tai mahdollisesti meloja oli kaatuessaan sotkeutunut harppuunansa köyteen.

 

Koulutus

Koulutus tapahtuu eri tasoryhmissä.  Ryhmissä kerrataan ja myös opitaan kilpailulistalla olevia pyörähdyksiä.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mihin tasoryhmään haluat osallistua. Osallistujien taitotason mukaan ryhmien sisällä voidaan käydä läpi myös muita pyörähdyksiä. Koulutukseen osallistuvia kannustetaan osallistumaan myös kilpailuun.

Ryhmä 1.   Pyyhkäisypyörähdys ”Standard greenland roll” ja sen variaatiot.

Kenelle: Osaat normaalin pyyhkäisypyörähdyksen. Haluat parantaa tekniikkaasi ja oppia uusia pyörähdyksiä jo osaamaasi tekniikkaa varioiden.

Ryhmä 2.   Etukansipyörähdykset ”Reverse sweep roll & ”Storm roll”.

Kenelle: Osaat jo hyvin takakannelle päättyvän pyyhkäisypyörähdyksen, mutta etukannelle päättyvät pyörähdykset kaipaavat vielä harjoittelua.

Ryhmä 3.   Skullauspyörähdykset (liikkuvan melatuen avulla) ”Sculling rolls” ja Norsaq-pyörähdykset.

Kenelle: Osaat jo hyvin pyyhkäisypyörähdyksen sekä etukannelle päättyvät pyörähdykset. Skullauspyörähdykset ovat sinulle vielä uusia tai kaipaat lisäharjoitusta niissä. Käymme läpi myös Norsaq:n avulla tapahtuvat pyörähdykset.

Kouluttajat:  Tatu Hirvonen ja Anssi Nupponen.

Hinta:  Koulutus ja osallistuminen kilpailuun 150 € (sis. alv).

Aika:  6.- 7.8.2022, koulutus lauantaina klo 9.00 – 16.00. Kilpailu alkaa sunnuntaina klo 10.00.

Lauantaina yhteinen illanvietto samanhenkisten seurassa.  Tapahtumassa mukana myös Juho Paaso esittelemässä grönlantilaismelojen valmistusta sekä siinä tarvittavia työkaluja ja niksejä. 

 

Kilpailu

Kilpailuun voi osallistua myös suoraan ilman koulutusosiota. Kilpailulista käsittää tänä vuonna 27 erilaista pyörähdystä, jotka perustuvat neljään peruspyörähdykseen (pyyhkäisypyörähdys, käänteinen pyyhkäisypyörähdys, myrskypyörähdys ja pyörähdys liikkuvan melatuen avulla). Kilpailussa jokainen pyörähdys tehdään sekä oikealta että vasemmalta puolelta, kilpailulistan mukaisessa järjestyksessä. Pyörähdykset ovat pisteytetty vaativuuden mukaan. Kilpailussa on mahdollista tehdä kaksi yritystä jokaisesta pyörähdyksestä ja halutessaan pyörähdyksiä voi jättää väliin kilpailun edetessä. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa koko kilpailun.

Katso tästä (pdf): Kilpailulista Säännöt

Tuomareina toimivat Tatu Hirvonen ja Anssi Nupponen.

Hinta: Osallistuminen ainoastaan kilpailuun 60 € (sis. alv).

Aika: 7.8.2022, kilpailu alkaa klo 10.00.

Osallistujille

Mahdollisuus majoitukseen omassa teltassa (pe-su). Kurssilla majoitutaan omissa teltoissa pihamaalla ja huolehditaan omista ruuista. Telttasauna, vessa, pihagrilli ja kellari ovat käytettävissä. Talon puolesta tarjotaan aamiaiseksi puuroa, keitetyt kananmunat ja kahvia/teetä.