Rolling Challenge

6.-7.8.2022 Inkoo,
Björkuddenin uimaranta

Rolling Challenge on kajakkipyörähdysten koulutustapahtuma ja kilpailu. Koulutus alkaa lauantaina klo 9.00 ja kilpailu klo 15.00. Sunnuntaina osallistujille on tarjolla vapaata harjoittelua osaavien kouluttajien johdolla.

Kajakkipyörähdysten koulutustapahtuma ja kilpailu. Koulutus tapahtuu neljässä eri tasoryhmässä osaavien kouluttajien johdolla. Itse kilpailuun voi osallistua myös ilman koulutusosiota. Kilpailulista käsittää 27 erilaista pyörähdystä.

Grönlannin Inuiitit kehittivät lukuisia erilaisia pyörähdyksiä, joilla kaatuneen kajakin sai nopeasti takaisin pystyyn ja melonta saattoi taas jatkua. Arktisissa olosuhteissa melottaessa ja metsästettäessä oli elintärkeää osata erilaisia pyörähdyksiä riippumatta siitä, missä ja miten meloja sattui kaatumaan. Kädessään hänellä saattoi olla rikkoontunut mela tai harppuunan heittokeppi tai mahdollisesti meloja oli kaatuessaan sotkeutunut harppuunansa köyteen.

Myös tänään luotettavan pyörähdyksen hallinta eri tilanteissa lisää varmuutta ja turvallisuutta. Luotettava pyörähdys syntyy vain harjoittelemalla monipuolisesti ja oikein. Erilaiset tekniikat tukevat toinen toisiaan. Uusien asioiden oppiminen vaatii motivaatiota, paljon työtä ja useita toistoja. Osaavan kouluttajan johdolla etenet askel kerrallaan kohti päämäärää, joka tekee harjoittelusta mielekästä, innostavaa ja tuloksellista.

Koulutus

Koulutus tapahtuu neljässä eri tasoryhmässä. Ryhmä 1 on tarkoitettu aloittelijoille. Ryhmissä 2-4 kerrataan ja myös opitaan kilpailulistalla olevia käännöksiä.

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mihin tasoryhmään haluat osallistua. Osallistujien taitotason mukaan ryhmien sisällä voidaan käydä läpi myös muita pyörähdyksiä. Koulutukseen osallistuneita kannustetaan osallistumaan myös kilpailuun.

Ryhmä 1.   Pyyhkäisypyörähdys ”Standard greenland roll”.

Kenelle: Olet jo hieman harjoitellut kajakkipyörähdystä, mutta suorituksesi on vielä epävarma.

Ryhmä 2.   Pyyhkäisypyörähdys ”Standard greenland roll” ja sen variaatiot.

Kenelle: Osaat normaalin pyyhkäisypyörähdyksen. Haluat parantaa tekniikkaasi ja oppia uusia pyörähdyksiä jo osaamaasi tekniikkaa varioiden.

Ryhmä 3.   Etukansipyörähdykset ”Reverse sweep roll & ”Storm roll”.

Kenelle: Osaat jo hyvin takakannelle päättyvän pyyhkäisypyörähdyksen, mutta etukannelle päättyvät pyörähdykset kaipaavat vielä harjoittelua.

Ryhmä 4.   Skullauspyörähdykset (liikkuvan melatuen avulla) ”Sculling rolls” ja Norsaq-pyörähdykset.

Kenelle: Osaat jo hyvin pyyhkäisypyörähdyksen sekä etukannelle päättyvät pyörähdykset. Skullauspyörähdykset ovat sinulle vielä uusia tai kaipaat lisäharjoitusta niissä. Käymme läpi myös Norsaq:n avulla tapahtuvat pyörähdykset.

Kouluttajat:  Tatu Hirvonen ja Anssi Nupponen.

Hinta:  Koulutus ja osallistuminen kilpailuun 140 € (sis. alv).

Aika:  7.- 8.8.2021, koulutus alkaa lauantaina klo 9.00. Kilpailu alkaa klo 15.00.

Sunnuntaina aamupäivällä osallistujille on tarjolla vapaata harjoittelua osaavien kouluttajien johdolla.

Kilpailu

Kilpailuun voi osallistua myös suoraan ilman koulutusosiota. Kilpailulista käsittää tänä vuonna 27 erilaista pyörähdystä, jotka perustuvat neljään peruspyörähdykseen (pyyhkäisypyörähdys, käänteinen pyyhkäisypyörähdys, myrskypyörähdys ja pyörähdys liikkuvan melatuen avulla). Kilpailussa jokainen pyörähdys tehdään sekä oikealta että vasemmalta puolelta, kilpailulistan mukaisessa järjestyksessä.Pyörähdykset ovat pisteytetty vaativuuden mukaan. Kilpailussa on mahdollista tehdä kaksi yritystä jokaisesta pyörähdyksestä ja halutessaan pyörähdyksiä voi jättää väliin kilpailun edetessä. Eniten pisteitä saanut kilpailija voittaa koko kilpailun ja myös tasoryhmien parhaat palkitaan.

Katso tästä (pdf): Kilpailulista Säännöt

Tuomareina toimivat Tatu Hirvonen ja Anssi Nupponen.

Hinta: Osallistuminen ainoastaan kilpailuun 60 € (sis. alv).

Aika: 7.8.2021, kilpailu alkaa klo 15.00.

Osallistujille

Mahdollisuus majoitukseen omassa teltassa (pe-su).

Yhteinen illanvietto kilpailun jälkeen (omakustanne).

Sunnuntaina aamupäivällä osallistujille on tarjolla vapaata harjoittelua osaavien kouluttajien johdolla.